Påsk i Hunnebostrand 2012

Trivsam påsk 2012!

Det blev en påsk med mycket god mat och underhållning i Hunnebostrand. På Skärtorsdagen öppnade Kanten för säsongen 2012 med buffé och trubadur. Kommersen på strandgatan kom igång, Bella Gästis serverade trerätters Påsksupé hela påskhelgen med bl.a. Laxtartar, Torskrygg med hummersås & sparris samt mandelpotatisbakelse späckad med färska örter & västerbottenost och till dessert klassisk brylépudding smaksatt med vanilj & apelsin, rommarinerad frukt- & bärsallad samt vispgrädde.

Magnus på Fiskaffären hade erbjudande på sin utsökta egenhändigt gravade lax. Mikael ”Sko-bidoo” Andersson på Skohörnan firade 11 års jubileum med populära erbjudandet: ”Ta 3 Betala för 2!”

Hummerakademien hade Påskvisning. Maria Eylis Hårstudio hade påsköppet och stylade många små och stora. På Hedalen höll konstnärerna Karl-Erik Karlsson och Marina Boytsova KVIRR öppet. (KVIRR – Konstvandring i Ranrike omfattar konstnärer/konsthantverkare i de fem nordligaste kommunerna i Bohuslän). I Legene Folkskola Hunnebostrand visade textilkonstnären My Bäckström sina vackra vargar ”Elegi över 27 (28) vargar” – KVIRR 2012.

HGIFs bangolf hade öppet hela påsken och sålde lotter där högsta vinsten är en Seamaster 175 från AutoMarin, värde 192 000:- !

På Nordens ark var Amurtigern framme och nosade på besökarna. Och på Nordens arks Lantgård myllrade det av små kycklingar, lamm, killingar och kaninungar. Alla barn fick vara med och mata djuren på eftermiddagen. Vid Våtmarkshuset visades och berättades om ägg från paddor och grodor.

Trots frost på Påskaftons morgon badade några modiga själar vid det traditionella Påskdoppet kl. 09.30 i Hästedalen. Gunilla Bogren ledde den välbesökta traditionella Påskparaden runt Bomans hage. Utanför Konsum visade Ted Eriksson och Lars-Erik Johansson 3,6 kilos storhummern Lennart från Havets hus i Lysekil och blåa hummern Marie från Smögen (skänkt av Martin Olofsson LL44 Marie). När det på Påskafton började skymma tände Roy Karlsson & co på påskfyren på Jönserö i Hunnebostrands hamn inför hundratals förväntansfulla påskfirare. På Shell i Hunnebostrand kunde man vinna fyllda påskägg genom att gissa vikten på en rå grillkorv. På Annandagen hade Porscheklubben en sammankomst i Hunnebostrand.