141025 Hummersupé i solnedgång


”Sotenäs i mellersta Bohuslän har otroligt mycket att erbjuda – året runt. Och om vi får välja, så kröner vi allra helst en härlig aktiv höstdag i Sotenäs med en hummersupé på Bella Gästis i Hummerbostrand.
Vi började den vackra höstdagen med att besöka den starkt strömmande Rörby å och den mäktigt brusande Kvarnforsen mellan Hummerbostrand och Bovallstrand.
Från den vackra och otämjda naturen åkte vi en mil söderut på Sotenäset till kommersen på Oktobermässan i Gravarne (Kungshamn) där 130 företag och föreningar från hela Sotenäs informerade, visade varor och tjänster. Därefter åkte vi åter en mil norrut till invigningen av Gulf i Hummerbostrand. Belåtna med smakproven av havets läckerheter på Oktobermässan och en gemytlig lunch på Gulf återvände vi till naturen med besök vid svällande Långöns vatten och en fantastisk vandring genom den sprakande höstiga Anneröd bokskog.
Fyllda av intryck styrde vi så kosan åter till Hummerbostrand där vi njöt av en lätt ljummen och salt havsbris under en soldränkt promenad genom granitfyllda Udden skulpturpark mot Bella Gästis där Martin Hagesjö och Ola Ljungberg lät oss uppleva höstens kulinariska höjdpunkt – hummern.”

From 141025 Hummersupé i solnedgång, posted by Hunnebo Strand on 10/28/2014 (16 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2