150227 Vårkänslor i Sotenäs


”Februari var en mild månad och redan i mitten av månaden kom våren till Sotenäs, (Vårens ankomstdatum avser det första dygnet av sju med dygnsmedeltemperatur över 0°C).
Vårgrönskan dröjer dock ännu ett slag och under tiden håller vi glatt till godo med de positiva spirande vårkänslorna inom de lokala marin-kulinariska näringarna. Malmöns fisk har t.ex. redan öppnat sin filial hos Kustcharken för säsongen 2015. Och Smögens fiskauktion utvecklas och förmedlar via sin online-auktion havets läckra råvaror till Fiskaffären i Hunnebostrand m.fl. som förädlar och distribuerar vidare till bl.a. året-runt öppna restaurangen Bella Gästis.
Den utan tvekan största och gladaste nyheten för februari 2015 är dock att fiskebåtarna Rio och Wardö blir kvar på Smögen! Andreas Hansson och Tony Karlsson har köpt LL 775 Rio, Smögens största fiskebåt med hemmahamn på Hasselösund ”sunt” av Bröderna Martin, Patrik och Rikard Berndtzen. Och inte nog med det, Bröderna Berndtzen kommer att fortsätta att fiska med Andreas båt LL 813 Wardö! På lördag 7 mars hålls en nyinvigning Rio av utanför Göstas på Smögen.”

From 150227 Vårkänslor i Sotenäs, posted by Hunnebo Strand on 2/28/2015 (29 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2