UDDENSkulptur 2018

02/06/2018 - 30/09/2018 00:00

UDDENSkulptur 2018
2 juni – 30 september
I samarbete med Kulturhuset Hav&Land, Sotenäs kommun, Fyrbodal Kommunalförbund, Västra Götalandregionen och Thordén stiftelsen Uddevalla.
Välkommen till invigningen lördag 2 juni, kl 14.00 på Udden.
UTSTÄLLARE/ARTISTS:
Lukas ARONS (S) / Victor GRACHEV (RU)
Helena Marika EKENGER (S)
Ingrid ENARSSON (S)
Kristina GERNES (S)
Claes HAKE (S)
Åsa HERRGÅRD (S)
Peder ISTAD (N)
Thomas KADZIOLA (DK)
Hannah STREEFKERK (S)
Frida SVENSSON (S)
Lars WIDENFALK (S)

Stenens Hus på Udden
Todd Saunders skisser till ett Stenens Hus visas på Udden i sommar, i samarbete med Uddens skulpturutställning. Todd Saunders är en världens mest uppmärksammade arkitekter med bland annat hotellet Fogo Island Inn i Newfoundland på sitt CV.
Sedan 2011 har diskussioner förts om utvecklingen av Udden i Hunnebostrand. Med avstamp i skulpturutställningen har idén om ett Stenens Hus växt fram. Stenens Hus är tänkt att vara ett centrum för bohusgraniten i form av geologi, kulturarv och konst – ett resmål med internationell lyskraft. Kulturhuset Hav och Land genomför just nu ett omfattande projekt med stöd av Leader, Västra Götaland och Sotenäs kommun, samt privata sponsorer med syftet att utreda förutsättningarna för etableringen av ett Stenens Hus på Udden.
Todd Saunders skisser kommer att visas på stora granitsocklar, sponsrade av Hallindens granit, precis i anslutning till skulpturparken.
skulpturparkhunnebostrand.se

Laddar Karta...