151116 Hummerbostrand del 7 – Guidning och visning av hummer


””Högsäsongen” för hummerfisket går mot sitt slut och det har som vanligt varit en trevlig Hummerhöst i Hummerbostrand.
Hummerakademien har under hösten haft hundratals besökare i Hummercentrum på södra Strandgatan som njutit av Fiskaffärens/Hummerkrogens läckerheter samt lärt sig mer om hummerns liv och livsbetingelser av guiderna Ted Eriksson och Marcus Bertilsson. Akademien har också visat humrar för allmänheten på Hummerlördagen i Kungshamn 26/9 samt på Oktobermässan
i Kungshamn 24/10. På Hummerlördagen arrangerade Kusthandlarna för första gången SM (Sotenäsmästerskapen) i Räkskalning och det var mycket uppskattat. Extra roligt är också att vi under två månader kunnat visa upp en av de små humrarna som kläckts i sommar i hummerodlingsprojektet Noma culture på Sven Loven centrum på Skaftö. Tack till Susanne Eriksson, Linda Svanberg och Eric Bergwall som arbetar med projekt Noma Culture.”

From 151116 Hummerbostrand del 7 – Guidning och visning av hummer 2015, posted by Marcus Hunnebo Strand Bertilsson on 12/02/2015 (32 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2